Повідомити про помилку

В окупованому Криму ФСБ увірвалися у квартиру матері українського добровольця і затримали її

28 вересня 2021 20:21
Події
views 652
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

В окупованому Криму співробітники ФСБ рано вранці 28 вересня увірвалися у квартиру громадянки України, матері українського добровольця Станіслава Краснова. Після тригодинного обшуку силовики відвезли жінку в «слідче управління». Про це повідомляє у Facebook Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.

Обшуки у помешканні 74-річної жінки тривали упродовж трьох годин з абсолютним порушенням процесуальних прав: без жодних пояснень і роз'яснення прав, обов'язків та порядку проведення слідчих дій, без надання оригіналу рішення суду або постанови слідчого, а також без адвокатів.

Внаслідок безчинств зламано меблі та пошкоджено особисті речі. Вилучено телефон й інші електронні носії без залучення до цього технічного фахівця, обов'язкового копіювання матеріалів та належного їх оформлення.


Згодом жінку доставили до «слідчого управління ФСБ», де саму безпідставно тримали декілька годин.

«В
важаю, такі незаконні та цинічні дії представників так званої „поліції, ФСБ та слідчого комітету“ стосовно громадянки України нічим іншим, як переслідуванням за проукраїнську позицію її сина, який проживає на підконтрольній Уряду території. Звертаюся до Генерального прокурора РФ з вимогою негайно провести перевірку дій щодо незаконного проникнення до помешкання нашої співгромадянки та подальшого її тримання. Вимагаю від Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової терміново вжити заходів щодо поновлення прав української громадянки та попередження у майбутньому таких випадків стосовно громадян України»
, — пише Денісова.

Коментарі

Інші новини по темi