Повідомити про помилку

Німеччина може ухвалити політичне рішення про зупинку «Північного потоку-2»

30 грудня 2021 13:33
Політика
views 454
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Віцеканцлер ФРН міністр економіки та захисту клімату Роберт Габек заявив про можливість закриття проекту «Північний потік-2», передає DW.

Політик зробив відповідну заяву на тлі тиску Москви, яка прагнула запустити «Північний потік-2» ще цього року. Згідно з законами ЄС, газопровід необхідно перереєструвати, що займе часу до наступної осені.

За його словами, політика має бути зосереджена на політичних питаннях, і їх необхідно аналізувати з погляду зовнішньої політики та геополітики.

«Це означає, що, дивлячись на ситуацію на сході України та нарощування там російських військ, доведеться ухвалювати політичні рішення, які санкції можуть бути застосовані у разі виникнення нового гострого конфлікту„, — заявив Габек.

Він допускає можливість зупинення проекту через загрози Україні.

За словами Габека, будівництво газопроводу може відвернути увагу Заходу від України як країни, яка здійснює транзит газу. Цьому потрібно протидіяти, підтримуючи перехід Києва на відновлювані джерела енергії, сказав він, додавши, що міністерство, яке він очолює, виділить на ці цілі 150 мільйонів євро.

 

Коментарі

Інші новини по темi