Повідомити про помилку

Франція попередила Росію про «серйозні наслідки» у разі наступу на Україну

13 листопада 2021 14:57
Політика
views 345
shares 18
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Уряд Франції озвучив Росії стурбованість через погіршення ситуації з безпекою в Україні. Глав МЗС та Міноборони РФ Сергія Лаврова та Сергія Шойгу попередили про «серйозні наслідки», якщо країна здійснить нові спроби зазіхань на територіальну цілісність України.

Про це йшлося в п'ятницю, 12 листопада, під час зустрічі міністра закордонних справ Франції Жана-Ів Ле Дріана та міністра збройних сил Флоренса Парлі з російською стороною. Про підсумки переговорів проінформувала пресслужба МЗС Франції. Зустріч там назвали «частиною твердого й жорсткого діалогу» між двома країнами. 


«Обидва міністри [Жан-Ів Ле Дріан та Флоренс Парлі] висловили стурбованість погіршенням ситуації з безпекою в Україні та чітко попередили про серйозні наслідки, які можуть мати будь-які нові спроби підірвати територіальну цілісність України», – сказано на сайті зовнішньополітичного відомства.

Французька сторона закликала Москву відновити Нормандські переговори та домовитися про зустріч у найближчому майбутньому відповідно до зобов'язань президента Володимира Путіна.

Також міністри нагадали Росії про зобов'язання, взяті нею в рамках ОБСЄ щодо прозорості пересування та діяльності військових та повного здійснення заходів щодо зміцнення довіри та транспарентності, передбачених у цих рамках.

Коментарі

Інші новини по темi