Повідомити про помилку

УЄФА може забрати право проведення фіналу Ліги Чемпіонів у Петербурга — ЗМІ

22 лютого 2022 14:46
Політика
views 609
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це пише ВВС Sport.

22 лютого на тлі визнання РФ власних маріонеткових режимів ОРДЛО та вторгнення російських так званих миротворців на окуповані території в УЄФА почали думати про перенесення фіналу Ліги Чемпіонів з Росії.

Колишній міністр спорту Великобританії Трейсі Крауч сказала BBC Sport, що УЄФА має перенести фінал «негайно».

Керівний орган європейського футболу оцінює всю ситуацію, перш ніж прийняти остаточне рішення з цього приводу, але збирається шукати нове місце в короткі терміни третій рік поспіль. Останні два фінали Ліги чемпіонів проходили в Португалії через проблеми, пов'язані з Covid-19.

Також УЄФА веде переговори з київським «Динамо» та лісабонським «Спортингом» щодо матчу 1/8 фіналу молодіжної ліги, який відбудеться 2 березня в столиці України.

Інші змагання УЄФА, можливо, ще потрібно буде перенести. У цьому сезоні в інших європейських змаганнях не залишилося жодної команди з України, але російський «Зеніт» із Санкт-Петербурга все ще перебуває в Лізі Європи і в четвер зіграє матч-відповідь раунду плей-офф з «Реалом» в Іспанії. «Зеніт» програв домашній матч з рахунком 3:2.

На міжнародному рівні планується, що Росія прийме Польщу в плей-оф чемпіонату світу 24 березня і, якщо вона переможе, зіграє зі Швецією або Чехією 29 березня.

Україна також бере участь у плей-оф чемпіонату світу з футболу та відвідає Шотландію, а потім або з Уельсом, або Австрією, щоб пройти кваліфікацію на турнір у Катарі.

«З огляду на британський та європейський засудження дій Росії в Україні, УЄФА має негайно перенести фінал Ліги чемпіонів зі стадіону „Газпрому«, — зазначив екміністр спорту ВБ Крауч.

Заборона політикам і посадовим особам їздити на чемпіонат світу 2018 року, який проводить Росія, була м'яким посланням для президента Путіна, яке не мало суттєвої різниці, тому УЄФА має зайняти набагато більш жорстку позицію, не в останню чергу, щоб забезпечити безпеку подорожуючих уболівальників«, — додав колишній високопосадовець.

 

Коментарі

Інші новини по темi