Повідомити про помилку

Одеса стала претендентом на проведення Всесвітньої виставки 2030

30 грудня 2021 17:44
Економіка
views 204
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Федоров спільно з міністром економіки Юлією Свириденко представив проект українського Expo-2030 в Одесі делегатам із понад 170 країн онлайн.

Крім Одеси, на проведення Expo 2030 претендують Рим (Італія), Ер-Ріяд (Саудівська Аравія), Пусан (Південна Корея) та Москва (Росія).

Всесвітня виставка проводиться раз на 5 років. Організатором виступає Всесвітнє бюро виставок. За проведення Виставки у 2025 році зара змагалися російський Єкатеринбург, столиця Азербайджану Баку, Париж та японська Осака. 

Перемогли японці, які запропонували провести виставку під девізом «Проектування суспільства майбутнього для нашого життя» з підтемами «Врятувати життя», «Розширити можливості життя» та «Поєднати життя».

Всесвітня виставка Expo — це велика міжнародна подія, на якій країни демонструють свої здобутки в інноваціях, технологічних розробках, презентують свою культуру, традиції та пропонують бачення майбутнього. Виставка проходить раз на 5 років і на неї приїжджають мільйони туристів з усього світу. Конкурс міст, які хочуть приймати виставку, розпочинається майже за 10 років до дати проведення, аби переможець встиг підготуватися.

Ейфелеву вежу в Парижі було збудовано як тимчасовий арт-об'єкт для Всесвітньої виставки 1889 року.

Коментарі

Інші новини по темi