Повідомити про помилку

Єврокомісія виділяє Україні другий транш макрофінансової допомоги у 600 мільйонів євро

15 вересня 2021 10:05
Політика
views 122
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися
Європейська комісія ухвалила рішення про виділення Україні другого траншу макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро. Кошти можуть бути отримані Україною в кінці жовтня.

«Комісія прийняла рішення про виділення другого траншу макрофінансової допомоги ЄС Україні в розмірі 600 мільйонів євро. Це друга і остання виплата в рамках даної програми на загальну суму 1,2 мільярда євро», – сказав віце-президент Єврокомісії та єврокомісар з питань торгівлі Валдіс Домбровскіс.

Єврокомісар зазначив, що рішення ухвалили після виконання Україною всіх умов для надання коштів.

«Україна виконала узгоджені політичні умови, що разом з хорошим прогресом щодо поточної програми України з МВФ дозволило комісії прийти до позитивного рішення щодо другого внеску. Фактична виплата коштів відбудеться наприкінці жовтня», – додав він.

Отримані в рамках макрофінансової допомоги гроші від ЄС, підуть на покриття дефіциту держбюджету.

Також, відповідне рішення Президент Володимир Зеленський привітав у Twitter.

«Вітаю рішення Європейської Комісії про виділення Україні другого траншу макрофінансової допомоги в сумі €600 млн. Вдячний ЄС, голові Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн, віцепрезиденту Єврокомісії Валдісу Домбровскісу за позитивну оцінку впроваджуваних Україною реформ. Це свідчення солідарності України та ЄС у подоланні викликів і боротьбі з COVID-19», — зазначив Зеленський.

Коментарі

Інші новини по темi