Повідомити про помилку

Ринки заспокоюються на тлі домовленості китайського девелопера Evergrande з одним з кредиторів

22 вересня 2021 17:05
Економіка
views 198
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це пише Reuters.

У середу, 22 вересня, China Evergrande погодилася врегулювати процентні виплати за внутрішніми облігаціями, тоді як центральний банк Китаю ввів готівку в банківську систему, заспокоївши побоювання неминучої зарази від забудовника, навантаженого боргами.

Evergrande, найбільший емітент нездорових облігацій Азії, настільки пов'язаний з китайською економікою, що його доля утримала світові ринки акцій та облігацій в підвішеному стані, оскільки несвоєчасні виплати боргу можуть спричинити так звані перехресні дефолти.

Багато фінансових установ пов'язані з Evergrande через прямі позики та непрямі позики, тоді як будь-які неплатежі також спричинять розпродажі на кредитному ринку з високою дохідністю.

Намагаючись заспокоїти інвесторів, Народний банк Китаю ввів 90 мільярдів юанів у банківську систему, сигналізуючи про підтримку ринків, коли вони готувалися до того, що, як очікується, стане одним з найбільших реструктуризацій боргу Китаю в історії.

Evergrande намагається уникнути дефолту за кількома виплатами по облігаціям, що підлягають сплаті цього тижня, і вона та її основний підрозділ, Hengda Real Estate Group, заявили в середу, що «вирішили» один кейс з боргами, що підлягає сплаті у четвер на 5,8%.

В компанії не уточнили, суму і ату виплат за відсотками, а також не згадували про інші нагальні свої борги. 

Взаємодія з власниками облігацій, поширений спосіб уникнути дефолту, на додачу до обіцянки цього тижня голови Хуей Ка Юаня про те, що Евергранде «вийде з найтемнішого моменту», підбадьорила інвесторів і заспокоїла ринки в цілому.

«Ці події, здається, свідчать про те, що компанія бере контроль над ситуацією і намагається з усіх сил знайти рішення з кредиторами»,- сказав старший аналітик фіксованого доходу з Bondsupermart.com з Сінгапуру Декстер Тан.

Гонконгські акції Evergrande не торгувалися через святкові дні, але зросли на 40% у Франкфурті до 0,38 євро (0,45 долара).

Зазначимо, у понеділок, 21 вересня ринки США впали через ризик банкрутства найбільшого девелопера Китаю Evergrande. Обвал акцій був найбільшим з жовтня 2020 року. Індекс S&P 500, який відстежує найбільші компанії США за капіталізацією, знижувався на 2,68% до 4314 пунктів.

Коментарі

Інші новини по темi