Повідомити про помилку

В Естонії закликали Німеччину допомогти Україні через ризик агресії Росії

31 січня 2022 16:14
Політика
views 245
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас закликала Німеччину дослухатися до українців та заявила про необхідність надати Україні зброю на тлі загрози російського вторгнення. Про це повідомляє BILD.

 

Вона висловила надію на дипломатію, проте закликала готуватися до найгіршого сценарію у разі ескалації ситуації. 

 

За словами глави естонського уряду, зараз ситуація в Європі вкрай загострена, тому важливо бути єдиними в протистоянні агресору.

 

Каллас зазначила, що Естонія вітає всі зусилля щодо надання Україні будь-якої можливої допомоги в ситуації, що склалася.

 

 

«Ми закликаємо наших німецьких партнерів прислухатися до українців. Україна звернулася по допомогу. Німеччина є близьким та важливим партнером і союзником Естонії, і ми залишаємось у тісному контакті. Кожна країна має право визначати свою роль, і ми вітаємо всі зусилля щодо надання Україні будь-якої можливої допомоги. Адже ми всі згодні з тим, що Росія агресивно нагнітає ситуацію», – розповіла прем'єр-міністерка Естонії.

 

Крім того, вона наголосила, що зараз існує висока ймовірність воєнного конфлікту. За словами глави естонського уряду, у такому разі на Москву чекають жорсткі та широкі санкції. Водночас Каллас зазначила, що сподівається на вирішення ситуації дипломатичним шляхом.

 

«Ситуація в Європі загострена як ніколи. Росія концентрує свої сили на кордоні з Україною та використовує агресивну риторику. Ми сподіваємося, що дипломатія та діалог візьмуть гору, але ризик конфлікту реальний. Ми повинні бути готові до відповідних кроків, якщо Росія відмовиться від дипломатії», – заявила Каллас.

Коментарі

Інші новини по темi