Повідомити про помилку

Естонія, Латвія та Литва відправлять Україні ракетні комплекси Javelin та ракети Stinger

21 січня 2022 20:07
Події
views 260
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Естонія, Латвія та Литва отримали від США дозвіл на постачання зброї в Україну для захисту від можливого вторгнення на територію країни російської армії. Держави відправлять ракетні комплекси Javelin та ракети Stinger.

Про це йдеться у повідомленнях, розміщених на сайтах міністерств оборони балтійських держав. У заяві відзначається, що країни Балтії вирішили відповісти на потреби України та надати їй додаткову оборонну допомогу, враховуючи посилений військовий тиск Росії на Україну та її кордони.

«Естонія надасть протитанкові ракети Javelin, а Латвія та Литва нададуть зенітні ракети Stinger та супутнє обладнання для зміцнення оборонного військового потенціалу України», — йдеться у заяві.


У повідомленні відзначається, що ця допомога надається після дозволу уряду Сполучених Штатів передати третій стороні обладнання американського виробництва.

«Ми щиро сподіваємося, що Україна не зіткнеться з необхідністю використовувати це обладнання, і закликаємо Російську Федерацію утриматися від агресивної та безвідповідальної поведінки», — йдеться у заяві.

Коментарі

Інші новини по темi