Повідомити про помилку

Естонія просить ЄС профінансувати розміщення ППО проти Росії в країні

29 серпня 2021 21:37
Естонія
views 375
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це пише естонське видання ERR.

Президент Естонії хоче отримати фінансування від ЄС на розміщення в країні комплексів протиповітряної оборони середньої дальності для стримування Росії.

«Рада Європейського Союзу збирається та обговорює питання розвитку обороноздатності держав-членів. П'ятий рік поспіль ми сидимо у Брюсселі і кажемо, що країни Балтії, включаючи Естонію, витрачають більше 2% ВВП на оборону„, — сказала президент Естонії Керсті Кальюлайд.

«Є одне місце, де Європейський Союз кращий за НАТО — це перерозподіл. Якщо Європейський Союз хоче внести свій внесок у щось, він може використати гроші Фонду гуртування„, — зазначила Кальюлайд.

За словами Кальюлайд, стратегічна автономія Європейського Союзу від НАТО може працювати так, щоб ЄС міг самотужки організувати, наприклад, одну операцію в Лівії без допомоги НАТО та США.

 Говорячи про правління Дональда Трампа, Кальюлайд зазначила, що за його каденції Ініціатива трьох морів набрала обертів, а ціннісна зовнішня політика США щодо Естонії продовжилася у питаннях безпеки.

«Ініціатива трьох морів дозволила нам налагодити добре функціонуюче співробітництво, яке допомагало робити маленькі та практичні справи. Насправді я почувалася відносно комфортно з тією адміністрацією„, — додала Кальюлайд.

 

Коментарі

Інші новини по темi