Повідомити про помилку

Суд Євросоюзу зобов'язав Польщу виплачувати штраф у розмірі 1 млн євро на день

27 жовтня 2021 21:04
Події
views 3722
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Польща відповідно до судового рішення не призупинила дію положень щодо своєї Дисциплінарної палати Верховного суду. У відповідь на це суд Європейського Союзу (Court of Justice of the European Union) оштрафував країну на 1 млн євро на день. Рішення було ухвалено в середу, 27 жовтня. Документ доступний на сайті судової інстанції Євросоюзу.

Від Варшави вимагають припинити дію повноважень дисциплінарної палати Верховного суду Польщі, якими їй дозволили усувати від роботи суддів, що, як вважають у CJEU, може загрожувати їхній неупередженості та незалежності.

У суді ЄС заявляють, що такі дії Польщі завдають серйозної та непоправної шкоди правопорядку Євросоюзу та цінностям, які лежать у його основі – зокрема йдеться про верховенство закону.

Заступник міністра юстиції Польщі Себастьян Калета заявив у Twitter, що CJEU повністю ігнорує польську конституцію та рішення Конституційного суду, а також діє поза своєю компетенцією та зловживає інститутом штрафів.

«Це наступний етап операції з усунення Польщі від управління її державною системою. Це узурпація та шантаж», – заявив заступник міністра.

Коментарі

Інші новини по темi