Повідомити про помилку

ЄС відкинув погрозу Олександра Лукашенка перекрити транзит газу до Європи

11 листопада 2021 16:29
Події
views 1487
shares 0
comments 2
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Європейський Союз відкинув погрозу лідера білоруського правлячого режиму Олександра Лукашенка перекрити транзит газу до Європи. Єврокомісар з енергетики Паоло Джентилоні на прес-конференції у Брюсселі заявив, що Євросоюз не дозволить залякати себе. Про це повідомляє DW.

«У питаннях постачання газу ми повинні максимально використовувати наші відносини з країнами-постачальниками — державами Африки, Норвегією, Росією, і ми не дозволимо Лукашенку залякати нас своїми погрозами», — заявив представник ЄС.

Також в ЄС нагадали, що Європейський Союз вже запровадив чотири раунди санкцій проти режиму Лукашенка. Наразі йдеться мова про введення нових санкцій, але ще на рівні дискусій. 


«Газ – важливий ресурс і він не повинен використовуватися у геополітичних суперечках. Так само і люди не мають використовуватися»
, — зазначили в Брюсселі.

Нагадаємо, Білорусь спровокувала міграційну кризу на своїх кордонах із Литвою, Латвією та Польщею. Нелегали з Іраку, Сирії та країн Африки масово прибувають до Мінська, а прикордонна служба Білорусі допомагає мігрантам потрапити до ЄС. Дозвіл на прохід біженців став відповіддю режиму Лукашенка на західні санкції.

Коментарі

Інші новини по темi