Повідомити про помилку

ЄС хоче уніфікувати термін дії COVID-сертифікатів, додавши третє щеплення

23 листопада 2021 17:33
Події
views 1604
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Європейська комісія хоче уніфікувати терміни дії сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу. Зокрема, планується включити у документ відомості про третє (бустерне) щеплення. Зміни можуть запровадити з початку грудня 2021 року. 

Про це повідомило видання Euroactive, посилаючись на джерело з Єврокомісії. Після впровадження бустерного щеплення як обов'язкового етапу імунізації термін дії вже наявного сертифіката триватиме 9 місяців.

«Я повністю погоджуюся з невідкладністю, і саме тому Європейська комісія працює над посиленням координації вільного пересування, включаючи тривалість дії та роль підсилювачів у кампанії вакцинації„, — сказала єврокомісар охорони здоров'я Стелла Кіріакідес.

За її словами, обговорення з країнами-членами ЄС щодо сертифікатів продовжуються, і виконавча комісія блоку має намір виступити з пропозиціями вже цього тижня.

«Ми сповнені рішучості повернути назад нинішню хвилю... і ми також усвідомлюємо, що нам потрібно дати чіткі, послідовні послання громадянам», — сказала вона. 


Що стосується громадян держав, які не входять до складу Євросоюзу, то поки що залишається невідомим, які вимоги будуть для них для в'їзду на територію єврокраїн. Передбачається, що туристи будуть зобов'язані показати під час реєстрації ПЛР-тест, навіть якщо вони пройшли повний курс вакцинації на батьківщині.

Коментарі

Інші новини по темi