Повідомити про помилку

Ердоган запропонував Зеленському та Путіну провести переговори в Туреччині

19 січня 2022 10:33
Політика
views 253
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запросив президентів України і РФ Володимира Зеленського і Володимира Путіна до Туреччини. Пропонує обговорити розбіжності.

Про позицію турецького лідера розповів його представник Ібрагім Калин, додавши, що той відвідає Україну за кілька тижнів. Як передає Haber Turk, прессекретар підкреслив, що наслідки військової агресії РФ проти української держави будуть великими і незворотними, а їхня країна готова зіграти будь-яку роль у вирішенні проблеми.

Представник Ердогана виступив на онлайн-панелі, організованій аналітичним центром Circle Foundation, про можливий вплив напруженості відносин між Росією та Україною на Європу та НАТО. Він зазначив, що це питання вже якийсь час стоїть на порядку денному, напруженість несе в собі ризики, тому Туреччина також із великою тривогою стежить за розвитком подій.


«Ми не хочемо будь-яких воєнних дій, конфлікту чи війни в Україні або між Росією та Україною. Повністю підтримуємо територіальну цілісність, політичний суверенітет та соціальну цілісність України», – підкреслив Калин, водночас закликавши «обидві сторони до стриманості» та всебічного діалогу.

Посилаючись на зусилля Анкари щодо пошуку вирішення проблеми, він заявив, що Ердоган розмовляв зі своїми українським і російським колегами, запросивши їх обох приїхати до Туреччини.

«Туреччина готова виступити у будь-якій ролі для зниження напруженості між РФ та Україною. Президент Ердоган проводить переговори як з президентом РФ Володимиром Путіним, так і з президентом України Володимиром Зеленським. Насправді він навіть запросив їх обох приїхати до Туреччини, якщо вони хочуть зустрітися і розібратися у своїх проблемах та розбіжностях. Туреччина готова відіграти будь-яку роль, яку зможе, щоб знизити напруженість між Росією та Україною. Ми робимо це як друг і союзник по НАТО», — заявив Калин.

Коментарі

Інші новини по темi