Повідомити про помилку

Президент Туреччини Реджеп Ердоган виступив із першою заявою після прибуття до Києва

3 лютого 2022 14:22
Політика
views 3709
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Воєнний конфлікт між Росією та Україною має бути врегульований мирним шляхом та відповідно до міжнародного права. Туреччина готова зробити свій внесок у підтримку миру та безпеки в регіоні. Про це у своєму Twitter написав президент країни Реджеп Тайїп Ердоган.

Лідер Туреччини висловив сподівання, що зустрічі, заплановані в нашій країні, призведуть до сприятливих результатів як для окремих країн, так і для регіону загалом.

Він зазначив також, що останніми роками Україна та Туреччина активно співпрацюють у сфері торгівлі, інвестицій, туризму та оборонної промисловості. За його словами, країни прагнуть досягти обсягів торгівлі в розмірі 10 мільярдів доларів.


«Ми найближчим часом досягнемо цієї мети завдяки угоді про вільну торгівлю, які ми підпишемо», – наголосив Ердоган.

Президент Туреччини зазначив, що уважно стежить за викликами, з якими стикається Україна, та за напруженістю у регіоні. Він закликав усі сторони конфлікту до стриманості та діалогу для підтримки миру в регіоні.

Зазначимо, раніше Ердоган пропонував виступити посередником між Росією та Україною у кризовій ситуації, що на брифінгу 3 лютого підтвердив міністр оборони України Олексій Резніков.

Глава МО України уточнив, що на такі пропозиції Стамбула має погодитися ще Москва.

Сам Зеленський виступав за переговори з Росією з участю США.

Передбачається, що Україна і Туреччина підпишуть сьогодні рамкову угоду про виробництво турецьких безпілотників в Україні.

Коментарі

Інші новини по темi