Повідомити про помилку

Програма єПідтримка суттєво розширилася: «ковідну тисячу» отримають українці віком від 14 років

2 лютого 2022 16:28
Події
views 185
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Кабінет міністрів поширив виплату 1 тисячі гривень за вакцинацію від COVID-19 на осіб віком від 14 років та розширив перелік товарів та послуг, на які можна витратити кошти. Постанова набирає чинності з 7 лютого. До нового списку, зокрема, потрапили газети та журнали, спорттовари та освітні послуги. Незабаром до списку можливих витрат також додасться оплата комуналки для українців віком від 60 років.

Відповідний проєкт затверджено на засіданні Кабінету міністрів у середу, 2 лютого. Про це стало відомо під час онлайн-трансляції урядового засідання на YouTube.

Документ розроблено у Міністерстві економіки з метою стимулювання вакцинації в Україні. З іншого боку, так влада намагається підтримати ті сфери бізнесу, які найбільше постраждали від «карантинних» обмежень.


Зокрема, проєктом акта передбачено:

1) надати право на отримання допомоги у розмірі 1000 грн українцям, які досягли 14 років, за умови проходження ними повного курсу вакцинації від COVID-19;

2) розширити перелік товарів та послуг, які можна придбати за «ковідну тисячу». До такого переліку додали:

- освітні послуги (оплата садків та занять у закладах позашкільної освіти, гуртках та секціях, а також оплата навчання у ПТНЗ, професійних коледжах, університетах та інститутах (вища освіта);

- харчування у закладах освіти;

- проживання у гуртожитках на час навчання;

- шкільне приладдя та канцелярія;

- газети та журнали (до цього в переліку були лише книги);

- товари спортивного призначення.

Використати «тисячу за вакцинацію» можна буде протягом 4 місяців з моменту зарахування її на поточний рахунок одержувача. Якщо «ковідні» кошти не будуть витрачені після закінчення цього терміну, то протягом 10 днів банк, у якому відкрито рахунок, зобов'язаний повернути їх АТ «Ощадбанк».

Коментарі

Інші новини по темi