Повідомити про помилку

Першим заступником міністра МВС став Євгеній Єнін

31 серпня 2021 16:13
Події
views 326
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Відповідно до розпорядження Кабміну першим заступником міністра МВС став Євгеній Єнін. Раніше він був заступником міністра МЗС. Про це відомо з розпорядження Кабінету Міністрів України.

«Призначити Єніна Євгенія Володимировича першим заступником Міністра внутрішніх справ України з 7 вересня 2021 року», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, Євгеній Єнін — український дипломат і правник. Заступник Міністра закордонних справ України з 15 квітня 2020 року. Член Комісії при Президентові України з питань громадянства. Агент України у справах України проти Російської Федерації у міжнародних судах. Обіймав посаду заступника Генерального прокурора України з 2016 по 2019 роки, радника-посланника Посольства України в Італійській Республіці з 2012 по 2016 роки. 


З грудня 2005 року по березень 2010 року
обіймав посади третього та другого секретаря Посольства України в Республіці Молдова.


Під час роботи у Посольстві України в Республіці Молдова брав участь у складі делегації України в переговорному процесі у форматі "5+2" з врегулювання придністровського конфлікту. Також займався питаннями впровадження уніфікованого митного режиму на придністровській ділянці українсько-молдовського кордону в березні 2006 р; мінімізації ризиків національній безпеці України внаслідок неврегульованості придністровського конфлікту (транспортна, енергетична, гуманітарна та соціальна складові тощо); відкриття Українського дому в Тирасполі; протидії домінуючому російському впливу в інформаційному просторі регіону, результатом чого стало започаткування трансляції 7 українських каналів в кабельних мережах Придністров'я.


З березня по липень 2010 року 
— другий секретар сектора з питань придністровського врегулювання Міністерства закордонних справ України.


З липня по жовтень 2010 року
 — другий секретар відділу країн Південно-Східної Азії та Океанії Шостого територіального департаменту Міністерства закордонних справ України.


З жовтня 2010 року по вересень 2011 року 
— другий та перший секретар відділу країн Далекого Сходу Шостого територіального департаменту Міністерства закордонних справ України.


З вересня по листопад 2011 року
 — в.о. начальника другого східноєвропейського відділу Четвертого територіального департаменту Міністерства закордонних справ України.


З листопада 2011 року по листопад 2012 року
 — в.о. начальника, начальник відділу Причорноморських країн Управління країн Південної Європи, Балкан та Південного Кавказу Третього територіального департаменту Міністерства закордонних справ України.


Перебуваючи на посаді Начальника відділу Румунії, Молдови та Балкан МЗС України брав участь в переговорному процесі з Урядом Молдови щодо «пакетного врегулювання» проблемних питань двосторонніх відносин (демаркація, взаємне визнання власності, екологічні питання). Результатом стало початок демаркації придністровської ділянки українсько-молдовського кордону.


З листопада 2012 року по грудень 2014 року
обіймав посаду радника Посольства України в Італійській Республіці.


З грудня 2014 року по червень 2016 року
 — радник — посланник Посольства України в Італійській Республіці.


З 2014 року
займався питаннями забезпечення підтримки Урядом Італії підписання та ратифікації УА Украіна-ЄС; протидії російській пропаганді в Італії в контексті незаконної анексії АРК та окупації ОРДЛО; консолідації зусиль української громади в Італії з метою надання гуманітарної допомоги для потреб АТО (направлення гуманітарних вантажів; організація лікування поранених учасників АТО в Італії та відпочинку дітей учасників АТО; забезпечення підтримки Урядом Італії санкцій проти РФ.


7 червня 2016 року
 — призначений заступником Генерального прокурора України.


На посаді заступника Генерального прокурора України опікувався питаннями міжнародного співробітництва під час кримінального провадження, зокрема щодо виявлення, арешту та повернення в Україну злочинних активів, а також щодо розшуку та екстрадиції в Україну ВІП-втікачів, видачі з України правопорушників за запитами іноземних держав. Координував співпрацю України з Міжнародним кримінальним судом.


Подав у відставку у квітні 2019 року, захищаючи принципи незалежного розслідування, які були порушені політизацією однією з резонансних кримінальних справ.


З 15 квітня 2020
призначений на посаду заступника Міністра закордонних справ України.


На зазначеній посаді координує консульський напрямок — надання громадянам України захисту за кордоном, напрямок міжнародного права — супроводження та забезпечення перемоги України у справах в міжнародних судах проти Російської Федерації; забезпечення незалежного розслідування збиття Іраном Боїнгу МАУ та виплати компенсацій потерпілим. Також займається розвитком міжнародної торгівлі та співпраці зі США, Канадою, країнами Азії та Латинської Америки.


24 серпня 2021 року
присвоєно дипломатичний ранг Надзвичайного і Повноважного Посланника другого класу.

Теги

Коментарі

Інші новини по темi