Повідомити про помилку

Агентство Fitch Ratings прогнозує сповільнення зростання економіки України

9 серпня 2021 14:31
Суспільство
views 348
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозує відновлювальне зростання економіки України в 2021 році на 4,1% після падіння в минулому році на 4,0%. Надалі темпи зростання Валового внутрішнього продукту сповільняться. Про це відомо з повідомлення агентства.


Fitch прогнозує зростання ВВП на рівні
3,9% у 2022 році з уповільненням до 3,5% у 2023 році, що близько до оцінки агентства динаміки тенденції в Україні.


Експерти нагадують, що інфляція в Україні різко зросла до 9,5% у червні з 5,0% у грудні 2020 року через тимчасові фактори пропозиції, але базова інфляція також збільшилася до 7,3%.


«Ми прогнозуємо, що інфляція залишиться високою на рівні 9,2% на кінець 2021 року (з подальшим підвищенням облікової ставки на 50 базисних пунктів до 8,5%) і знизиться до 6,0% в кінці 2022 року, верхньої межі цільового діапазону»
, — йдеться в повідомленні.


Зазначимо, що агентство Fitch поліпшило прогноз рейтингу України. У Fitch відзначили відносну стійкість України до коронавірусного шоку. Також в агентстві зазначили на помірний прогрес реформах після лютневого перегляду програми МВФ. Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings покращило прогноз довгострокового рейтингу дефолту емітента в іноземній валюті України зі стабільного до позитивного, підтвердивши рейтинг на рівні В.

В агентстві також відзначають консолідацію грошової політики, підкріплену гнучкістю обмінного курсу, прихильністю таргетування інфляції і обачною податково-бюджетною політикою, що сприяло підвищенню макроекономічної стабільності і помітному скороченню державного боргу після виходу з геополітичного періоду 2014-2015 років.

Коментарі

Інші новини по темi