Повідомити про помилку

Білорусь відмовилась приймати першого за 12 років американського посла

11 серпня 2021 18:33
За кордоном
views 290
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У відповідь на санкції США, накладені на Білорусь до річниці протестів 9 серпня 2020 року, режим Лукашенка запропонував Штатам скоротити число співробітників американського посольства до п'яти осіб та відкликав раніше видану згоду на призначення Джулі Фішер послом США в Мінську.

«На тлі дій Вашингтона зі скорочення співпраці у всіх сферах і економічного придушення нашої країни ми також абсолютно об'єктивно не бачимо сенсу в присутності в Білорусі такого значного персоналу американської дипмісії», — заявив прессекретар білоруського МЗС Анатолій Глаз.

Читайте також: Білорусь хоче прибрати з конституції положення про нейтралітет: кажуть — порушує стан речей

«Просто незрозуміло, чим їм займатися на такому тлі. У зв'язку з цим американській стороні запропоновано до 1 вересня скоротити чисельність свого посольства в Мінську до п'яти осіб „, -  додав представник дипвідомства.

Чиновник підкреслив, що його країна відкликає призначення Джулі Фішер послом до Білорусі.

«Віденська конвенція про дипломатичні зносини такі ситуації роз'яснює, тому непорозуміння тут бути не повинно», — сказав Глаз.

Нагадаємо, 9 серпня США, Канада та Велика Британія синхронно наклали санкції на РБ. Зокрема, під удар потрапив гігант хімпрому та світового ринку добрив «Білоруськалій» та Олімпійський комітет країни.

10 серпня до санкції приєднався Євросоюз.

Коментарі

Інші новини по темi