Повідомити про помилку

«Динамо» розгромило «Атлетіко Пульпіленьйо» з рахунком 4:0

21 січня 2022 23:02
Спорт
views 988
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Київське «Динамо» розгромило «Атлетіко Пульпіленьйо» у першому матчі 2022 року. У «біло-синіх» на зборах в Іспанії виникли деякі труднощі із представником п'ятого дивізіону місцевого футболу, але вони все ж зуміли довести свою перевагу в класі у другому таймі за 20 хвилин – 4:0. 

Головний тренер киян Мірча Луческу прогнозовано багато експериментував зі складом. На першу половину наставник випустив кількох молодих гравців. Нове поєднання не дало динамівцям реалізувати свою перевагу в рахунку.

На 23-й пройшла перша класна атака підопічних Луческу. Бурда закинув на Антюха, той віддав у штрафний, де першим опинився Дубінчак. Удар Владислава парирував кіпер.Цей момент виявився найкращим у першому таймі. Ще одну перспективну атаку киян відверто зіпсував Антюх. Денис після пасу Гармаша міг у дотик виводити Супрягу віч-на-віч, але вирішив прийняти м'яч і зробив це дуже невдало – потенційно класний момент було змарновано.


Перед перервою для Мірчі Луческу трапився неприємний епізод – Владислав Дубінчак, який вже вдруге опинився на газоні після контакту з суперником, не зміг продовжити гру. Захисник залишив поле, поступившись своїм місцем Костянтину Вівчаренку. Пристойний тайм від Дубінчака, який мав найреальніший шанс для гола і кілька разів успішно діяв у єдиноборствах. А от в цілому доволі посередні 45 хвилин від «біло-синіх». Один момент зі стандарту і одна вдало розіграна позиційна атака – Антюх, Вербіч і Супряга явно не змогли занести 45 хвилин до свого активу.

Натомість Микита Бурда, який після травми ще не грав за першу команду, був одним із найпомітніших. Захисник кілька разів намагався зряче закинути на хід Супрязі, Антюху чи Вербічу – саме на Бурду поклали функцію початку атак. У захисті Микита в більшості епізодів діяв надійно, впевнено перериваючи нечисленні простріли і навіси з флангів. Хоча й без кількох втрат і позиційних помилок таки не обійшлося – після однієї з них виник напівмомент біля воріт Бойка. З поверненням Микити Мірча Луческу може отримати серйозну опцію в центрі оборони – звісно, якщо екс-гравця збірної України оминатимуть травми. Сьогоднішня гра показала, що Бурда ще має потенціал вийти на свій колишній рівень. У грі головою це безумовний потенційний лідер серед усіх захисників Динамо – ні Забарний, ні Сирота, ні Шабанов цим похизуватися не можуть. Хіба що Попов, який зараз травмований.

Одразу після перерви Луческу випустив інший склад – зокрема, Сироту, Шапаренка, Буяльського, Циганкова і Кулача. Знайшлося місце і кільком молодим виконавцям – кіперу Моргуну, захиснику Болю та хавбеку Бражку. Динамо заграло швидше, але спершу все так же без моментів. Хіба що Циганков і Буяльський пошили в дурні захист іспанців, однак удар Віталія був надто слабким. Після іншої спроби 29-го номера м'яч пішов на кутовий.


На 66-й хвилині Динамо таки повело в рахунку. Шапаренко віддав на Кулача, той прострілив у воротарський на Циганкова, а Віктор заніс м'яч у ворота. Перший гол киян на зимових зборах-2022. Міг бути одразу й другий, проте Шапаренко, виконуючи штрафний із вбивчої позиції, пробив у стінку.

Точку ж у грі поставив Буяльський. Хавбек вразив порожні ворота з пасу Владислава Кулача, який скористався грубою помилкою воротаря іспанської команди.

Зазначимо, що наступний спаринг динамівці мають провести вже 22 січня. Суперником киян стане люксембурзький «Расінг».

Динамо Київ — Атлетіко Пульпіленьйо 4:0

Голи: 1:0 — 66 Циганков, 2:0 — 76 Де Пена, 3:0 — 77 Циганков, 4:0 — 87 Буяльський

Коментарі

Інші новини по темi