Повідомити про помилку

До територіальної оборони планують залучити два мільйони українців

11 лютого 2022 20:11
Події
views 681
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це оголосив секретар РНБО Олексій Данілов за результатом виїзного засідання Ради національної безпеки та оборони 11 лютого у Харкові.

«Сьогодні на засіданні, яке відбувалося у Харкові, головнокомандувач Збройних сил поставив завдання – кількість членів територіальної оборони має досягати двох мільйонів громадян нашої країни, які будуть готові захищати нашу країну у разі потреби„, — сказав він.

Раніше про необхідність залучити до резерву тероборони до двох мільйонів українців висловився головнокомандувач Валерій Залужний.

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний цього ж дня на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад у Харкові сказав, що Територіальній обороні  «достатньо мотивованих громадян, які бажають захистити свій дім, сім'ю, країну».

Він закликав місцеву владу агітувати громадян до служби у резерві Сил тероборони, а також заохочувати їх.

«Найближчим часом ми запровадимо системи підготовки резервістів через платформи дистанційного навчання„, – сказав Залужний.

Серед інших прохань головнокомандувача ЗСУ – підготовка спеціально облаштованих місць, де резервісти могли б покращувати свої бойові навички.

«Ми укомплектували батальйони територіальної допомоги у 13 прикордонних областях не менше ніж на 70%, до кінця березня ця цифра становитиме 90%. Але при цьому лише 7,5% від загальної потреби резервістів уклали контракти – це вчителі, будівельники, звичайні люди„, – додав Залужний.

Коментарі

Інші новини по темi