Повідомити про помилку

В Іраку провалився замах на прем'єра: хотіли вбити дроном

7 листопада 2021 13:15
Події
views 302
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє Al Arabiya з посиланням на військових Іраку.

На території Зеленої зони Багдаду, де розташовані дипвідомства та урядові будівлі, відбувся теракт.

Дрон-безпілотник, начинений вибухівкою, вранці 7 листопада врізався у резиденцію прем'єр-міністра Мустафи аль-Казимі — політика, якого вважають проамериканським.

Військові повідомили, що Кадімі не постраждав у ході нападу. У зв'язку з невдалою спробою замаху вживаються необхідні заходи.

Пізніше сам Казимі виступив на телебаченні та закликав до спокою.

«Ракети віроломства не знеохочують віруючих... Стійкість і наполегливість наших героїчних сил безпеки не похитнеться, коли вони працюють над збереженням безпеки людей, досягненням справедливості та виконанням закону„, — зазначив політик.

«У мене все добре, дякувати Богу. Я серед мого народу, і я закликаю усіх до спокою та стриманості заради Іраку„, — додав Казимі.

На цьому тлі у ЗМІ ширяться новини про загибель кількох охоронців прем'єр-міністра, які не підтверджені офіційно.

Associated Press інформує про сімох постраждалих охоронців Кадімі, телеканал Alhadath — про десятьох.

Жодне угруповання не взяло на себе відповідальність за напад.

Кореспондент Al Arabiya в Багдаді повідомив, що в районі Зеленої зони, де розташований будинок Казимі разом з посольством США та іншими представництвами, помітили інтенсивні перестрілки.

В суботу, 6 листопада, проіранські прихильники шиїтської міліції «Хашед аш-Шаабі» розташувалися біля однієї з брам на вході Зеленої зони, виступаючи проти результатів виборів минулого місяця. Це сталося на наступний день після того, як протестувальника-шиїта було вбито у зіткненнях із силами безпеки.

Коментарі

Інші новини по темi