Повідомити про помилку

ДПСУ підтвердила, що Alina Pash підробила довідку про перетин кримського кордону з боку України

15 лютого 2022 16:45
Події
views 1217
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Державна прикордонна служба України підтвердила, що переможниця національного відбору на Євробачення 2022 Alina Pash підробила довідку про перетин кримського кордону з боку України. В ДПСУ стверджують, що не надавали співачці документ. Про це повідомляє Suspilne Media.

«Державна прикордонна служба проаналізувала інформацію, що була поширена Суспільним мовником України про документ, начебто який був наданий ДПСУ фізичній особі для представлення в рамках відбору на Євробачення. Нам не відомо, що саме за документ опублікований мовником, адже підрозділами Держприкордонслужби такий не створювали і під таким номером нікому не надавали», — сказав речник ДПСУ Андрій Демченко.

За його словами, відомство також отримало офіційне звернення від Національної суспільної телерадіокомпанії України, аби підтвердити створення такого документу.

«В найближчий час мовник отримає нашу відповідь», — додав речник ДПСУ.


Відповідаючи на запитання, чи Аліна Паш взагалі має документ про перетин кордону, Демченко сказав, що «ДПСУ не вправі розголошувати конфіденційну інформацію про третіх осіб, у тому числі щодо перетину кордону». Такі відомості може отримати лише особа, якої це стосується, пояснив речник ДПСУ.

За словами Андрія Демченка, зараз підрозділ ДПСУ опрацьовує відповідь на звернення виконавиці, яке надійшло і зареєстроване в ДПСУ, щодо її перетину кордону.

Як повідомила Голова Наглядової ради НСТУ Світлана Остапа, Наглядова рада збирається на позачергове засідання, щоб розглянути ситуацію, що склалася навколо нацвідбору на «Євробачення». Засідання відбудеться найближчими днями.

Коментарі

Інші новини по темi