Повідомити про помилку

Голова МЗС про прагнення України досягнути 1 млрд доларів військової допомоги від США

9 серпня 2021 11:45
Політика
views 205
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Голова Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба заявив у програмі «Реальна політика з Євгенієм Кисельовим» на телеканалі «Україна 24», що Україна буде домагатися 1 млрд доларів військової допомоги від США.

«Ми зараз отримуємо 750 млн доларів (військової підтримки від США – ред.), тобто ми майже досягли позначки в 1 млрд, досягнути 1 млрд абсолютно реалістично, така задача є, ми над нею працюємо. І ми будемо працювати з Конгресом насамперед, тому що саме Конгрес виділяє гроші на зовнішню політику США», — сказав він.


Кулеба вважає, що домогтися такої суми цілком реалістично.

«З року в рік сума підтримки, яку США виділяють безпековому та оборонному сектору Україні, зростає. Ми показали себе як партнера, якому можна довіряти. 1 млрд доларів підтримки – це абсолютно досяжна цифра, над якою ми працюємо», — сказав він.

Нагадаємо, що 29 липня палата представників США схвалила законопроєкт про фінансування Держдепартаменту в 2022 році зі збільшенням розміру допомоги Україні й поправкою щодо санкцій проти «Північного потоку-2».

«Згідно із законопроєктом, загальна сума коштів, які мають бути виділені на реалізацію програм допомоги Україні по лінії Державного департаменту, Агентства США з міжнародного розвитку і пов'язаних програм, становить не менше ніж 481,5 мільйонів доларів, що на 28,5 мільйона більше, ніж у поточному році. Із зазначеного кошторису 125 мільйонів доларів будуть виділені на цілі безпекової допомоги Україні за статтею „Міжнародне військове фінансування“, що на 10 мільйонів більше, ніж у 2021 році», – йдеться в повідомленні посольства у Facebook.



Коментарі

Інші новини по темi