Повідомити про помилку

Віктору Медведчуку вручили клопотання про продовження домашнього арешту на два місяці

31 серпня 2021 19:52
Політика
views 247
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Підозрюваному у державній зраді нардепу від прокремлівської ОПЗЖ Віктору Медведчуку вручили клопотання про продовження домашнього арешту на два місяці. Про це повідомив його колега, нардеп Ренат Кузьмін у своєму Telegram-каналі.

«Сьогодні о 17:30 Медведчуку вручили нове клопотання про продовження строку домашнього арешту ще на два місяці. Мотивація: Медведчук повинен знаходитися під арештом, оскільки прокурор вважає, що він, Медведчук, може знищити матеріали кримінального провадження, з якими прокуратура почала його ознайомлювати…», — написав Кузьмін.

Медведчука підозрюють у державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Росією Криму.

Зазначимо, народний депутат від партії «Опозиційна платформа – За життя» Ренат Кузьмін в ефірі телеканалу «Перший Незалежний» заявив, що «справа голови політради партії „Опозиційна платформа — За життя“ Віктора Медведчука чітко показала, що при президентові Володимирі Зеленському закони в Україні перестали діяти. І те, що лідер опозиції перебуває сьогодні в тому положенні, в якому опинився, говорить тільки про те, що в країні перестали діяти не тільки закони, а й Конституція».

Кузьмін підкреслив, що Медведчуку обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на 4 місяці для того, щоб слідство змогло зібрати всі необхідні докази і завершити розслідування у встановлений законом термін.

«Саме для цього обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Як ви пам'ятаєте, майже два тижні тому Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова заявила про те, що розслідування у справі Медведчука закінчено, всі докази вже зібрані і представлені Медведчуку для ознайомлення. Дійсно, ознайомлення проходить в спеціальному приміщенні ДБР ... виникає питання-А навіщо ще раз на два місяці Медведчуку домашній арешт, якщо він повинен в приміщенні ДБР ознайомитися з матеріалами справи? Це ж маячня якась...», — додав парламентарій.

Він також констатував, що нинішня влада знущається з українців і повинна піти.

«Таким чином слід констатувати, що українська влада просто знущається навіть не над Медведчуком, а взагалі над правосуддям, над кожним громадянином України. Тому що якщо таким чином можна вчинити з Медведчуком,який є лідером опозиції ... то що говорити про звичайного громадянина, який не досвідчений в юридичних тонкощах? Це влада антинародна, вона людиноненависницька, це влада, яка не представляє інтереси народу, ця влада повинна піти. Перевибори повинні знести цю владу, ми повинні вибрати нових людей і країна повинна почати жити за новими правилами, за законом, в правовій державі, про яку говорить наша Конституція», – додав Кузьмін.

Коментарі

Інші новини по темi