Повідомити про помилку

Мінцифри запустило в Дії push-повідомлення про кредити або перевірку кредитної історії

4 січня 2022 19:36
Події
views 282
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

«Дія» запускає сповіщення про нові кредити та перевірку кредитної історії в додатку. Про це інформують на офіційному порталі «Дія».

Послугу Мінцифра впроваджує разом з Українським бюро кредитних історій.

Це установа, яка займається збором, зберіганням, обробкою і наданням кредитних історій. У них є вся інформація про позичальників від банків, страхових компаній, лізингових компаній, кредитних спілок та інших фінансових інститутів.

Якщо прийде повідомлення про те, що хтось перевіряє вашу кредитну історію, щоб відкрити новий кредит, можна відразу зреагувати.

Потрібно буде натиснути на оповіщення, перейти у Дію та в повідомленні від програми буде відображено інформацію «Запит кредитної історії». У ній буде названо банк, у якому намагаються взяти кредитні кошти, і дата, коли було проведено операцію.


Якщо це робили не ви, на цій сторінці можна перейти за посиланням, сповістити банк, заблокувати операцію та написати скаргу. Послуга ввімкнена за замовчуванням.

«Щодня до Кіберполіції надходять сотні звернень від українців про те, що на них незаконно оформлюють кредити. Повідомлення Дія допоможуть вам контролювати цей процес і захистять від кредитних шахраїв. Тепер ви миттєво дізнаєтеся про нові кредити на вас і перевірку кредитної історії, яка є обов'язковою для отримання кредиту», – йдеться у повідомленні.

Оновлювати додаток не потрібно, функція вже встановлена за замовчуванням. У Мінцифрі радять її не вимикати.

Коментарі

Інші новини по темi