Повідомити про помилку

Мінцифри запускає бета-тест оформлення місця проживання в Дії

28 листопада 2021 20:50
Події
views 711
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

На порталі «Дія» у тестовому режимі запрацює послуга зміни місця проживання онлайн майже для всієї України. Ця послуга стане доступна з 1 грудня. Докладніше про це розповіли в Telegram-каналі Мінцифри.

Д
ля участі в бета-тесті необхідно:

- податковий номер заявника та власників/співвласників житла;

- КЕП (кваліфікований електронний підпис) заявника та власників/співвласників житла;

- право власності на житло має бути внесено до Реєстру нерухомості (з 2013 року);

- заявник має бути старший за 14 років.


«Команда Мінцифри повністю змінює формат послуги. Тепер потрібно лише заповнити заяву онлайн у зручний для вас час замість черг та відвідувань держустанов. Послугу можна буде отримати за один робочий день»
, – йдеться у повідомленні.

Водночас наголошується, що для мешканців міст Дніпро, Одеса, Миколаїв, Херсон і Чернівці послуга стане доступною дещо згодом.

У Мінцифри додали, що проєкт реалізовується Програмою EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії, за підтримки проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), який впроваджується ПРООН за підтримки Швеції і Академії електронного урядування Естонії в межах «EU4DigitalUA: Інтероперабельність, е-послуги та кібербезпека». А також за співпраці Міністерства цифрової трансформації України з Державною міграційною службою, міністерствами – внутрішніх справ, оборони, юстиції.

Коментарі

Інші новини по темi