Повідомити про помилку

Додаток «Дія» визнає окуповану Росією частину Грузії незалежною країною

8 лютого 2022 17:20
Політика
views 3957
shares 400
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про те, що додаток «Дія» серед списку країн пропонує обрати окуповані Росією території Грузії як незалежну державу — так звану Осетію — виявив користувач Ілля Пишняк у Facebook.

«Дія, вам там нормально? Ви звідки базу даних узяли, що у вас окупована частина Грузії = окрема країна?» — обурився Пишняк, тегнувши додаток у соцмережі.

Він зауважив, що побачив нехтування державним додатком територіальною цілісністю союзної Україні Грузії просто перейшовши в меню «Дії» у «Послуги», обравши пропозицію «Довідки» та натиснувши на опцію «Довідка про несудимість».

Дійшовши до «реєстрації місця проживання» при заповненні документа для одержання довідки  він і виявив так звану Осетію.

Зауважимо, такої незалежної країни як «Осетія» не існує. Є Північна Осетія, яка офіційно перебуває у складі РФ із центром у Владикавказі, а є історична область Грузії Самачабло з центром у Цхінвалі у регіоні Шида-Картлі, окупована російськими військами та непідконтрольна уряду союзної нам Грузії.

Користувач додає, що не може звернутись до міністра цифрової трансформації Федорова та його заступників — Борнякова та Вискуба.

 

Зауважимо — довідку про несудимість як нову послугу в «Дії» презентували сьогодні, 8 лютого.

Як зазначають журналісти видання «Фокус„, які тестували додаток — їм так і не вдалось отримати довідку. Система видавала помилку.

Водночас жуналісти підкреслюють — система вимагала від них записувати ПІБ російською мовою.

Також у додатку в списку країн з помилкою написана країна Чорногорія.

Нагадаємо, нову послугу «Дії» представили на  Diia Summit 2022 за участі президента Володимира Зеленського, де той анонсував «безкошовні» смартфони всім вакцинованим громадянам старшим за 60 років.

Коментарі

Інші новини по темi