Повідомити про помилку

Деталі смертельної ДТП з маршруткою під Черніговом

7 грудня 2021 16:25
Події
views 910
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Як повідомили в Чернігівській ОДА, в ранковій ДТП постраждали 20 осіб: 13 загинули, семеро перебувають у лікарнях Чернігова.

Так, 5 постраждалих перебувають у міській лікарні №2, одна людина — в обласній лікарні, та що одна — в обласній дитячій лікарні. Усі травмовані — у важкому стані.

В ОДА створено оперативний штаб, який працює з родичами та постраждалими.

Причиною зіткнення вантажного автомобіля ДАФ та маршрутного автобуса Mercedes Sprinter «Чернігів-Сосниця» могли стати погодні умови. У правоохоронців також є запитання щодо стану дороги і технічного стану маршрутки.


Про це повідомив керівник Чернігівської обласної прокуратури Сергій Василина.

«Один із ймовірних факторів, що могли спричинити аварію — погодні умови. Але вже є питання до стану дорожнього покриття і служб, які повинні обслуговувати дорогу. А також до технічного стану автобуса. Все це, а також інші обставини і причини аварії, будуть досліджені в ході розслідування„, — написав він у фейсбуці.

Як повідомив голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус, наразі в обладміністрації створено оперативний штаб, який працює з родичами та постраждалими в Чернігівській міській лікарні №2 та біля моргу на вулиці Пирогова.


Пізніше міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський у своєму Facebook повідомив, що водій вантажівки, порушивши правила дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з маршрутним автобусом. Він висловив співчуття рідним та близьким загиблих, а також повідомив, що поліція розслідує обставини трагедії та проводить необхідні слідчі дії.

«Патрульна поліція суворо каратиме водіїв та власників комерційних транспортних засобів, які їздять на „лисій гумі“ або використовують для економії грошей колеса, що мають неприпустимі недоліки. А також тих, хто перевищує швидкісний режим та правила маневрування, не думаючи ні про свою безпеку, ні про безпеку інших учасників руху», – наголосив Монастирський.

Як повідомили у Чернігівській ОДА, завтра, 8 грудня, на території області оголошено День жалоби через ранкове ДТП з 13 загиблими.

«У пам'ять про загиблих на території області будуть приспущені державні прапори на будівлях органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій. Усім установам і організаціям незалежно від форми власності рекомендовано цього дня скасувати розважальні заходи„, — йдеться у повідомленні.

Коментарі

Інші новини по темi