Повідомити про помилку

Держдеп США підтвердив завтрашній приїзд Ентоні Блінкена до України

18 січня 2022 15:23
Політика
views 344
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Державний департамент США підтвердив завтрашній візит держсекретаря Ентоні Блінкена до України. В рамках поїздки він зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. 

Зазначається, що своєю поїздкою Блінкен має намір зміцнити відданість Штатів суверенітету та територіальній цілісності нашої країни. Предметом переговорів стане єдиний підхід до усунення загрози, яку Росія становить для України, а також спільні зусилля щодо деескалації в інтересах безпеки та стабільності у регіоні.

Крім того, держсекретар США має намір зустрітися зі співробітниками посольства США та їхніми сім'ями, щоб поінформувати про дії на випадок непередбачених обставин, якщо Росія вирішить вдатися до подальшої ескалації.


Після цього, 20 січня, Блінкен планує відвідати Німеччину, повідомили у Держдепартаменті. Там держсекретар поговорить із міністром закордонних справ Анналеною Бербок, після чого відбудеться зустріч у межах Transatlantic Quad – «трансатлантичного чотирикутника», до якого входять Великобританія, Франція, США та Німеччина. 

У Берліні планується обговорення нещодавніх дипломатичних контактів з Росією, а також спільних зусиль щодо стримування подальшої російської агресії проти України. Зокрема, готовність союзників та партнерів накласти на РФ серйозні економічні санкції.

Коментарі

Інші новини по темi