Повідомити про помилку

Зеленський запровадив нове свято — День української державності

24 серпня 2021 13:15
Події
views 480
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

24 серпня на Майдані Незалежності в Києві перед проходженням параду головною вулицею столиці Володимир Зеленський у промові заявив, що започатковує нове свято — День української державності.

«Ми починаємо відзначати День Української державності. Її точкою відліку ми вважаємо рік заснування Києва – столиці Київської Русі-України, який недаремно називають містом, де все починається», – сказав Зеленський у промові з нагоди 30-річчя проголошення Незалежності України.

За його словами, «зародження нашої державності ми будемо відзначати в день розквіту нашої державності – в День хрещення Київської Русі-України (28 липня – ред.).

Президент підписав відповідний указ під час промови о десятій перед початком нагородження та параду На сайті голови держави документу наразі немає.

Зеленський зазначив, що «Україна починає процес повернення на рідну землю видатних українців, які жили для України, боролися за Україну та поховані не в Україні».

«Це гетьмани Запорізької Січі, діячі часів УНР, учасники визвольних змагань, діячі культури, науки і багато інших. Ми будемо повертати не тільки своїх, а і своє. Це історичні і культурні цінності нашої держави, що перебувають за кордоном, ми більше ніколи і нікому не подаруємо жоден камінчик нашої історії, не дамо окуповувати жодну сторінку нашої історії, анексувати наших письменників, науковців, спортсменів, героїв, які перемагали нацизм», – пояснив Зеленський.

Нагадаємо, 16 серпня в Україну прибули «Конституційні пакти Війська Запорізького„, відомі в народі як Конституція Пилипа Орлика.

Оновлено: на урочистій сесії Верховної Ради з нагоди Дня Незалежності президент заявив, що вносить проект закону щодо оголошення 28 липня вихідним днем.

Коментарі

Інші новини по темi