Повідомити про помилку

ДемСокира вимагає у Мін'юсту заборонити діяльність партії «Опозиційна платформа — За життя»

29 вересня 2021 14:18
Політика
views 577
shares 28
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Партія Демократична Сокира звернулась до Міністерства юстиції, щоб орган через суд ініціював заборону діяльності політичної партії «Опозиційна платформа – За життя!». 

У партії розцінюють факт привітання «українською» партією з перемогою на виборах кремлівської партії «Единая Россия» діями в інтересах держави-агресора. І наголошують, що ОПЗЖ привітало партію, члени фракції якої у Раді Федерації, надали свою згоду на використання Збройних сил Російської Федерації в Україні в 2014 році.

 

Партія «Опозиційна платформа — За життя» підтримала агресорів, вбивць і терористів. Це означає, що вона визнала вибори держави-окупанта на окупованій українській території.

 

«Ми подали звернення до Мін'юсту, аби він звернувся до суду з адміністративним позовом про заборону політичної партії, — йдеться у заяві ДемСокири. — Мін'юст може подати таке звернення, якщо діяльність партії суперечить Конституції та законам України. А вона суперечить, бо, фактично, цим вчинком керівництво ОПЗЖ діяло в інтересах держави-агресора». 

 

У Демократичній Сокирі зазначають, що члени фракції «Єдина Росія» у Раді Федерації, Верхній палаті російського парламенту, надали свою згоду на використання Збройних сил Російської Федерації в Україні в 2014 році.

Як стверджує Демократична Сокира, такі дії з боку ОПЗЖ є посяганням на територіальну цілісність України. Оскільки РФ:

— окупувала частину території України;

— здійснює збройну агресію на Сході, що триває з 20 лютого 2014 року:

— провела вибори на території Криму, який є тимчасово окупованою територією України.

 

Нагадаємо, партія ОПЗЖ привітала партію «Єдина Росія» з упевненою перемогою на виборах до Державної Думи Російської Федерації.

 

Також зазначимо, Верховна Рада визнала нелегітимними вибори депутатів Державної Думи Російської Федерації 2021 року.

Коментарі

Інші новини по темi