Повідомити про помилку

ДБР проводило обшуки у будинку та офісі ексглави «Нафтогазу» Андрія Коболєва

1 лютого 2022 14:26
Події
views 1566
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Державне бюро розслідувань проводило обшуки в колишнього голови НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва. Вони проходять вдома та в офісі ексчиновника. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Слідчі ДБР здійснюють досудове розслідування щодо протиправного відчуження 305 млн куб. м природного газу посадовцями АТ «Укртрансгаз», НАК «Нафтогаз України» за співучасті з іншими особами.

«Слідством перевіряється інформація щодо правомірності повернення „Нафтогазом України“ боргу комерційним структурам, що виник понад двадцять років тому», — йдеться у повідомленні.


За даними слідства, керівництво НАК за зверненням АТ «Укртрансгаз» погодило документи щодо укладення мирової угоди з комерційними структурами без належних повноважень і підстав.

«Керуючись рішенням керівництва державної компанії Господарський суд міста Києва затвердив мирову угоду, що дозволило наприкінці 2020 року вивести з власності держави 305 мільйонів куб. м природного газу. За висновками експертів, сума підтверджених збитків становить 2 млрд 182 млн гривень», — йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними слідства, що керівник НАК «Нафтогаз України» підписав рішення акціонера АТ «Укртрансгаз» щодо мирових угод без погодження наглядової ради НАК.

Коментарі

Інші новини по темi