Повідомити про помилку

ДБР перевіряє відео, на якому Бутусов стріляє з гаубиці

28 листопада 2021 19:40
Події
views 1240
shares 6
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Державне бюро розслідувань розпочало перевірку через відео, яке 27 листопада опублікував журналіст Юрій Бутусов. На кадрах він стріляє зі 152-мм гаубиці Д-20. Про це повідомляється на сайті ДБР.

У відомстві уточнюють, що відкрили кримінальне провадження за статтями про «порушення правил поводження зі зброєю» та «планування, підготовку, розв'язування та ведення агресивної війни».


«Будуть перевірені також і можливі посадові порушення тими особами, які допустили цивільного громадянина до відповідного озброєння. За попередніми висновками, подія відбулась за межами зони ООС. Але суспільство отримає повну і вичерпну відповідь після детальної перевірки», – заявляє пресслужба Бюро.

Юрій Бутусов пов'язав заяву ДБР зі своєю суперечкою з президентом України Володимиром Зеленським під час пресконференції 26 листопада.

«Президент Зеленський помстився мені за свою ганебну пресконференцію. Державне бюро розслідувань тільки що порушило проти мене справу за статтею 437 – планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни. Майдан, захоплення Криму, вторгнення на Донбас та вісім років війни. Тобто це я все почав… Постріл з гармати, який був колись зроблений, це тепер привід для ескалації, хоч я і написав, що це було давно», – зазначив журналіст.

Теги

Коментарі

Інші новини по темi