Повідомити про помилку

Вірменія, Білорусь, Киргизія і Таджикистан підтвердили участь у місії ОДКБ у Казахстані

6 січня 2022 13:12
Події
views 222
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Станом на 6 січня Вірменія, Білорусь, Киргизія і Таджикистан підтвердили намір брати участь у «миротворчій» місії в охопленому протестами Казахстані в рамках Організації Договору про колективну безпеку. Таким чином, всі сторони ОДКБ направлять своїх військових до Казахстану.

«Республіка Білорусь повністю готова надати допомогу дружньому казахстанському народу і в повному обсязі виконає свої союзницькі зобов'язання. У зв'язку з цим білоруські військовослужбовці зі складу миротворчих сил ОДКБ направляються до Казахстану», — йдеться в заяві МЗС Білорусі.

У свою чергу на екстреному засіданні Кабінету міністрів Киргизії заявили про готовність надати підтримку Казахстану і виконати союзницькі зобов'язання в рамках ОДКБ у зв'язку зі зверненням президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва.


Але у випадку з цією країною остаточного рішення ще не ухвалено, і для цього на сьогодні скликають позачергове засідання місцевого парламенту. Також стало відомо, що у Бішкеку (столиця Киргизії) відбуваються акції проти участі в місії ОДКБ.

МЗС Таджикистану підтвердило, що військові цієї країни готові вирушити до Казахстану слідом за іншими солдатами з країн ОДКБ. Про це повідомляє Sputnik.Таджикистан. За даними російських та казахстанських інформагентств, до Казахстану вирушать близько 200 військових.

«Відповідно до союзницьких зобов'язань у рамках ОДКБ, таджицькі військові братимуть участь у колективній миротворчій операції з надання допомоги Казахстану з метою усунення загрози, що виникла», — заявили в МЗС Таджикистану.

Коментарі

Інші новини по темi