Повідомити про помилку

Ще чотири області України переходять в «червону» зону

15 жовтня 2021 18:13
Суспільство
views 495
shares 32
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За його результатами чотири області переходять в «червону» зону адаптивного карантину. Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов в Telegram.

Він зазначив, що засідання держкомісії було позачерговим.

«Комісія вирішила встановити з 0.00 18 жовтня 2021 року „червоний“ рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Запорізької, Одеської, Донецької та Дніпропетровської областей. Також застосувати на території Запорізької, Одеської, Донецької та Дніпропетровської областей обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для „червоного“ рівня епідемічної небезпеки», – написав Немчинов.


Отже, карантин посилюють з 18 жовтня. В «червону» зону потрапили:

- Запорізька,

- Одеська,

- Донецька,

- Дніпровська області.

Там будуть застосовані обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

У «червоній» зоні карантину забороняється робота кафе, ресторанів, кінотеатрів, театрів, ринків, фітнес-центрів. Не можна також проводити масові заходи. Обмеження не поширюється на заклади, де 100% працівників та відвідувачів повністю щеплені від коронавірусу.

Навчальні заклади, де вакциновано не 100% персоналу, не можуть працювати в очному форматі, тому повинні перейти на дистанційку. Це не стосується дитсадків та 1-4 класів.

Крім того, з 21 жовтня мешканці «червоної» зони не можуть їздити автобусами, потягами та літати літаками в інші регіони без документів про повний курс вакцинації, негативного тесту на коронавірус або довідки про одужання від COVID.

Коментарі

Інші новини по темi