Повідомити про помилку

«Вагнергейт»: Бутусов заявив, що Бурба підтвердив його версію про перенесення операції Єрмаком

25 вересня 2021 18:07
Вагнергейт
views 1607
shares 16
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Відповідні заяви журналіст Юрій Бутусов та нардеп від фракції «Слуга народу» Мар'яна Безугла зробили у Facebook.

«Вчора Слідча комісія Верховної Ради з Вагнергейту провела засідання в Міністерстві оборони. Засідання перенесли зі стін парламенту, щоб обмежити доступ депутатам опозиції на допит колишнього начальника ГУР МО Василя Бурби. В результаті показання Бурби змогли заслухати тільки депутати від Слуги народу. За даними джерел Цензор.Нет в комісії, на допиті Бурба повністю підтвердив під протокол всі обставини підготовки і провалу спецоперації, про які я писав у своїх статтях з даного скандалу, і привів багато нових деталей і фактів, які підтверджують зраду і витік інформації в КДБ Білорусі з офісу президента України„, — написав Юрій Бутусов.

За його словами, Бурба розповів, що план спецоперації із захоплення російських терористів був підписаний міністром оборони Андрієм Тараном, і був детально узгоджений.

«Провал спецоперації стався після наради в кабінеті президента Зеленського. Наказ про перенесення спецоперації дав глава офісу президента Андрій Єрмак. Бурба попередив, що в результаті може статися провал, треба діяти швидко», — повторив свою версію Бутусов.

Він додав, що після затримання терористів в Мінську і запиту з Росії повернути бойовиків в Москву, Бурба звернувся до президента з проханням провести розслідування можливої зради.

«Однак замість розслідування Бурба був звільнений через два дні указом президента. Також Бурба підтвердив, що спецоперація проводилася спільно зі спецслужбами НАТО», — зауважив журналіст.

«Таким чином, офіційно під протокол спростовані всі брехливі заяви, якими офіс Зеленського намагався більше року приховати факт зради і перешкодити розслідуванню провалу спецоперації», — стверджує Юрій Бутусов.

Голова ТСК Мар'яна Безугла прокоментувала заяву журналіста.

Депутатка заявила, що його інформація не відповідає дійсності.

«Джерело вказується, як „за даними джерел ЦЕНЗОР.НЕТ“ Які джерела? Були присутні члени ТСК і В.Бурба.Це єдині джерела інформації, про те, що було вчора. Засідання „грифоване“. Підпадає під Закон про держтаємницю. Це кримінальна відповідальність», — прокоментувала вона.

Безугла припустила, що інформатором Бутусова міг виступити член ОПЗЖ у ТСК Ренат Кузьмін.

«Ренат Кузьмін? Важко уявити дружбу ОПЗЖ з Бутусовим, але ж чому б і ні. Якщо розглядати як велику картину спроб послаблення України як державного утворення, то цілком логічно навіть таке об»єднання“, — написала голова Тимчасової слідчої комісії.

„Хто він, свідок, інструмент чи свідомий агент російської спецоперації з дезінформації в Україні? Будемо розбиратися. Викликаю Юрій Бутусов на заслуховування. Час і місце буде повідомлено. Настав час відповідальності за сказане, зроблене і зламане“, — додала Мар'яна Безугла.

Нагадаємо, 24 вересня Безугла звинуватила „Рух опору капітуляції“ та „Демократичну Сокиру“ в роботі на Кремль.

 

Коментарі

Інші новини по темi