Повідомити про помилку

Велика Британія готова передати Україні ще більше зброї, щоб спробувати запобігти вторгненню РФ

20 січня 2022 12:58
Події
views 456
shares 7
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Міністр оборони Британії Бен Воллес заявив, що вони готові надати Україні ще більше зброї, щоб спробувати запобігти будь-якому вторгненню Росії. За його словами, цього тижня країна вже надіслала Києву 2000 протитанкових ракетних комплексів. Планами щодо стримування російської агресії він поділився в інтерв'ю Daily Mail.

«Я триматиму під пильною увагою питання про відправлення додаткових оборонних озброєнь в Україну. Я не відкидаю нічого, що могло б допомогти самообороні України», — сказав він.

За його словами, це пов'язано з тим, що Росія зосередила близько 127 тисяч військовослужбовців на кордоні з Україною разом із танками та іншим озброєнням, «явно готуючись до вторгнення».


«Велика Британія сповнена рішучості підтримувати Україну, її суверенітет та наші взаємні інтереси. Ми допомагаємо їм нарощувати обороноздатність вже вісім років і вирішили збільшити цю допомогу у світлі російської агресії. Британія підтримує своїх союзників», — наголосив Воллес.

Можливість того, що Британія може відправити більше зброї, вітатиметься українським урядом, йдеться у матеріалі. Журналісти наголосили, що там доставку цього тижня британського озброєння назвали «необхідним першим кроком».

Також передбачається, що подальше постачання озброєння Британією «може переконати інші західні уряди збільшити свою допомогу» українській державі.

Коментарі

Інші новини по темi