Повідомити про помилку

Британія ввела санкції проти семи співробітників ФСБ

20 серпня 2021 16:38
Події
views 132
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Великобританія ввела санкції проти підозрюваних у причетності до отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Зокрема, до списку санкцій потрапили сім співробітників ФСБ Росії. Про це повідомляє пресслужба британського уряду.

У санкційний список потрапили:

- начальник служби по захисту конституційного ладу та боротьби з тероризмом ФСБ Олексій Сєдов,

- директор Інституту криміналістики ФСБ РФ Кирило Васильєв,

- заступник директора науково-технічної служби ФСБ Володимир Богданов,

- співробітники ФСБ Олексій Александров, Іван Спиридонов і Володимир Паняєв.

Раніше The Insider, Bellingcat і Der Spieger називали Макшакова, Александрова, Осипова і Паняєва причетними до отруєння Навального.

Уряд Британії зазначає, що докази, в тому числі телефонні дзвінки і листування, дозволяють припустити, що вони були причетні до отруєння Навального в серпні минулого року.

Нагадаємо, що Олексія Навального отруїли 20 серпня 2020 року. Він втратив свідомість під час перельоту з Томська в Москву, а потім впав у кому. Лікарі у лікарні в Омську, куди його госпіталізували, заявили, що не виявили отрути в організмі та відкинули версію отруєння.


Через два дні Навального доставили в клініку Шаріте в Берліні. Німецькі лікарі встановили, що його отруїли речовиною типу Новачок. Такою ж речовиною в 2018 році отруїли колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочку в британському Солсбері.


Низка країн ввела санкції проти російських чиновників за отруєння Навального.


За даними ЄС, отруєння Навального стало можливо'тільки за згодою адміністрації президента" і за участю ФСБ. Сам Навальний вважає, що за замахом на його життя стоїть особисто президент Росії Володимир Путін.


Після повернення в Росію Навального судили за звинуваченням у шахрайстві в сфері підприємницької діяльності на суму 26,7 млн руб. Суд засудив його до трьох з половиною років колонії.


Коментарі

Інші новини по темi