Повідомити про помилку

Велика Британія розпочала постачання Україні протитанкової зброї

18 січня 2022 17:23
Політика
views 354
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Великобританія направила в Україну два військові борти з протитанковою зброєю для надання підтримки в умовах загрози повномасштабної війни з Росією. При цьому пілотам довелося з невідомої причини буквально зробити гачок, огинаючи повітряний простір Німеччини. 

Про це заявив міністр оборони Бен Воллес, повідомляє Reuters.

«Ми прийняли рішення постачати Україні легкі протитанкові системи, оборонні системи озброєння», – сказав Воллес у парламенті.

За його словами, перші системи вже були доставлені в понеділок, і невелика кількість британських військовослужбовців проводитиме навчання протягом короткого періоду часу.


Він не уточнив кількість і тип озброєння, яке відправляється, але сказав: «Це не є стратегічною зброєю і не становить загрози для Росії. Їх потрібно використовувати для самооборони».

«Вони ближнього радіуса дії… але вони можуть змусити людей зупинитися і задуматися, що вони роблять, і якщо танки ввійдуть в Україну, вторгнуться в неї, то вони стануть частиною захисного механізму», — сказав міністр.

Британський журналіст Джордж Еллісон написав у Twitter, що британські транспортні літаки C-17 перевозять легке протитанкове озброєння в Україну.

Судячи з обраного шляху, літаки прямували не найкоротшим маршрутом. Німеччина, ймовірно, відмовила у праві на проліт над своєю територією.

Видання The Guardian пише, що поставлене озброєння, швидше за все, буде ручною легкою протитанковою зброєю нового покоління з дальністю стрільби в кілька сотень метрів, призначеною для боротьби з важкими російськими танками.

Зброя має аналогічні можливості, але не настільки потужна як протитанкові ракети Javelin, що поставляються США в Україну з 2018 року. 

The Times пише, що Британія надсилає Україні легку протитанкову зброю наступного покоління (NLAW), яка може знищити танк на відстані 800 метрів і пробити броню товщиною понад 500 мм.

Зброя вагою 12,5 кг, яка використовувалася проти талібів в Афганістані, стріляє з плеча і здатна знищити танк одним пострілом. Її можна розгорнути за п'ять секунд.

Коментарі

Інші новини по темi