Повідомити про помилку

Жозеп Боррель визнав Росію стороною конфлікту на Донбасі

9 січня 2022 21:06
Політика
views 695
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що Росія є стороною збройного конфлікту на Донбасі. Він наголосив, що будь-які переговори щодо України мають відбуватися лише за участю представників офіційного Києва.

Дипломат звернув увагу на те, що після візиту на схід України особисто переконався, наскільки серйозно війна вплинула на життя тисяч людей та як зруйнувала їхню долю. Його слова цитує eeas.europa.eu.

«Росія є стороною у цьому конфлікті, а не посередником, як це часто стверджується. Наша головна мета – змусити Росію піти на деескалацію напруги», – наголосив Боррель.


Також він зазначив, що безпеку Європи неможливо забезпечити без України. Будь-який діалог, що стосується України, повинен проходити тільки за участю її представників.

«У Європі немає безпеки без безпеки України», — написав дипломат у своєму блозі.

За його словами, будь-які переговори по Україні не повинні проходити без її представників. Він також зазначив, що діалог необхідний, але при цьому потрібне стримування і рішучість у підтримці суверенітету і територіальної цілісності України.

«Будь-яка подальша агресія проти України матиме величезні наслідки і великі витрати для Росії», — додав Боррель.

Дипломат уточнив, що Євросоюз тісно координує свій підхід з трансатлантичними та іншими партнерами-однодумцями.

Коментарі

Інші новини по темi