Повідомити про помилку

Білий Дім оголосить дипломатичний бойкот Олімпіаді в Пекіні — ЗМІ

16 листопада 2021 18:33
США
views 733
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це йдеться в статті політичного оглядача Washington Post Джоша Роджина.

Роджин, посилаючись на власні джерела в Білому Домі, стверджує, що невдовзі Держдеп заявить про дипломатичний бойкот зимових Олімпійських Ігор у Пекіні.

Нагадаємо, адміністрація 46 президента США Джо Байдена вважає КНР найбільшою загрозою власним інтересам у світі.

Китай засуджують за політику геноциду, що уйгурів Східного Туркестану (Синцзян-Уйгурський автономний округ КНР).

За даними джерел видання, очікується, що Білий дім оголосить про дипломатичний бойкот Олімпіади в Пекіні найближчим часом. Співрозмовники зазначають, що на іграх не будуть ні Джо Байден, ні інші офіційні особи уряду США.

За даними газети, дипломатичний бойкот зимових Олімпійських ігор у Китаї має відреагувати на порушення прав людини китайською владою без шкоди для американських спортсменів.

Білий дім та Держдепартамент відмовилися прокоментувати цю інформацію.

Ідея бойкоту Олімпіади у Пекіні не нова. Так, екскандидат у президенти від Республіканської партії, лідер мормонів Мітт Ромні об'єднав конгресменів від обох партій у Сенаті, пропонуючи ввести в оборонний бюджет країни фінансову ініціативу про бойкот Олімпіади.

Поправка сенаторів на чолі з Ромні передбачає заборону держсекретареві США витрачати федеральні кошти на підтримку присутності державних службовців США на змаганнях. При цьому спортсмени, а також Олімпійський і Паралімпійський комітети США, будуть продовжувати отримувати кошти.

На думку Ромні, подібний спосіб бойкотувати Олімпіаду-2022 зашкодить Комуністичній партії Китаю, але не зачепить американських спортсменів.

7 червня конгресмени з демократичної і Республіканської партій внесли в нижню палату Конгресу США резолюцію із закликом до Міжнародного олімпійського комітету (МОК) перенести XXIV зимову Олімпіаду з Пекіна в інше місце.

Політики мотивували своє рішення заходами китайської влади проти уйгурського народу на заході країни.

Коментарі

Інші новини по темi