Повідомити про помилку

Ентоні Блінкен прибув із візитом в Україну та провів переговори із Володимиром Зеленським

19 січня 2022 16:23
Політика
views 347
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У середу, 19 січня, до Києва з офіційним візитом приїхав держсекретар США Ентоні Блінкен. Він зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським, також на порядку денному переговори із міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Про це глава держави повідомив у Twitter.

«Завершили переговори із держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Ціную особисту залученість до процесу деескалації ситуації навколо України. Вдячний за дієву політичну та безпекову підтримку США. Розраховую на посилення економічної та фінансової взаємодії. Переконаний, жодного рішення про Україну без України не буде», — зазначив Зеленський.

Згідно з графіком держсекретаря США, після перемовин із главою держави запланована його зустріч із міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та спільний підхід з ним до ЗМІ.


Сам Блінкен зазначив, що приїхати до України його попросив президент США Джо Байден. За його словами, для цього було три причини:

  1. Вчергове підтвердити підтримку США України – Байден наголосив на відданості територіальній цілісності, суверенітету та незалежності нашої країни;

  2. Обговорити підсумки тижня активної дипломатії США з Росією;

  3. Визначити подальші кроки.

За словами держсекретаря США, близько 100 тисяч російських солдатів, що наразі перебувають поблизу кордонів України є безпрецендентною загрозою для нас, і США чітко вказали Росії на те, що у разі ескалації, дії Кремля матимуть серйозні наслідки не лише з боку Штатів.


«За останні кілька років українці показали, що за допомогою друзів з усього світу вони можуть подолати будь-які перешкоди», – наголосив представник Держдепу.

Зі свого боку, Зеленський зазначив, що переговори є питанням безпеки і Україна потребує значної допомоги у військовому питанні.

«Бюджет України передбачає максимальні гроші, спрямовані на підтримку нашої армії. Але ми розуміємо: щоб модернізувати армію, потрібна допомога. А особливо у такі непрості часи», – підсумував український лідер.

Коментарі

Інші новини по темi