Повідомити про помилку

Ентоні Блінкен вважає, що РФ може вдатися до провокації: може бути теракт або хіматака

17 лютого 2022 20:27
Події
views 1016
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що Російська Федерація може вдатися до провокації для вторгнення в Україну. Зокрема, інсценувати теракт або хімічну атаку на цивільних. Про це стало відомо із його заяви на засіданні Радбезу ООН.

Блінкен додав, що Росія може оголосити це «етнічною чисткою або геноцидом» і після цього заявити, що має захистити своїх громадян в Україні.

«Потім планується почати атаку. Російські ракети і бомби впадуть на Україну. Зв'язку не буде. Кібератаки призведуть до блокування ключових українських інституцій. Після цього російські танки та солдати почнуть наступ на ключові, наперед визначені цілі. Ми вважаємо, що серед цих цілей — столиця України Київ», — стверджує він.


Також, за інформацією США, Росія може націлитись на «певні групи українців».

«Хоча Росія неодноразово висміювала наші попередження, називаючи їх істерією і нісенітницею, вона продовжує стягувати понад 150 тисяч військових до кордонів України… Це бачимо не лише ми, а й наші союзники та партнери… Якщо Росія не піде на вторгнення в Україну, ми будемо раді тому, що вона змінила курс і довела, що наші прогнози були помилковими», — наголосив держсекретар США.За словами Блінкена, він надіслав листа главі МЗС РФ Сергію Лаврову і запропонував зустрітися наступного тижня. Також він пропонує нові зустрічі в Раді Росія – НАТО та в рамках ОБСЄ.

За словами Блінкена, він надіслав листа главі МЗС РФ Сергію Лаврову і запропонував зустрітися наступного тижня. Також він пропонує нові зустрічі в Раді Росія – НАТО та в рамках ОБСЄ.

Коментарі

Інші новини по темi