Повідомити про помилку

Більше паперу в ЗСУ: з 2022 року можуть запрацювати «реформи» Тарана

18 листопада 2021 13:33
ЗСУ
views 3945
shares 20
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це розповідає АрміяІнформ.

З 1 січня наступного року військовослужбовці ЗСУ керуватимуться новою Інструкцією з фізичної підготовки в системі Міністерства оборони України, затвердженою цьогорічним Наказом МОУ № 225 від 5 серпня та зареєстрованою у Мін'юсті.

Інструкція передбачає ведення щодо кожного військовослужбовця картки обліку фізичної підготовки, а також 15 різних відомостей, журналів та облікових форм. Крім того, для організації фізпідготовки, у кожній військовій частині має бути видано дев'ять наказів. 

«У новій Інструкції ми унормували порядок перевірки фізичної підготовленості — всі військовослужбовці перевірятимуться з 2022 року щокварталу. До цього перевірки відбувались і раз на місяць, і двічі на рік, по-різному було. Тепер буде перевірятись загальна фізична підготовленість за допомогою тесту, який для чоловіків включатиме підтягування на перекладині, біг на 100 метрів і біг на 3 кілометри — для вікових груп до 40 років. Для чоловіків вікових груп 40-49 років буде біг на 2 кілометри, дві силові вправи (підтягування, згинання та розгинання тулуба; для вікової групи 45-49 років підтягування може бути замінене на згинання та розгинання рук в упорі лежачи. — Ред.), але біг на 100 метрів уже не перевірятиметься. І для вікових груп понад 50 років буде біг на 1 кілометр і дві силові вправи — підтягування або згинання та розгинання рук в упорі лежачи, згинання та розгинання тулуба„, — розповів тимчасовий виконувач обов'язків начальника Управління фізичної культури і спорту Міністерства оборони Григорій Сухорада.

Для жінок віком до 30 років так само передбачено біг на 3 кілометри, дві силові вправи — згинання та розгинання рук в упорі лежачи, згинання та розгинання тулуба. Для жінок 30-39 років — ті ж самі дві силові вправи та біг на 2 кілометри. І для тих, кому більше ніж 40 років, — ідентичні силові вправи та біг уже на 1 кілометр.

«Також у нову Інструкцію введено перевірку фізичної готовності добойової діяльності. Вона перевірятиметься двічі на рік — у спеціальних та основних військах. Для цього розроблені тести фізичної готовності, які передбачають спеціальні вправи, і вони, звісно, відрізняються від тестів загальної фізичної підготовленості„, — додав офіцер.

Для організації фізичної підготовки та її оцінювання всі військовослужбовці, як і раніше, поділяються на категорії та вікові групи.

Вікові групи для військовослужбовців:

  • перша — до 25 років;
  • друга — 25-29 років;
  • третя — 30-34 років;
  • четверта — 35-39 років;
  • п'ята — 40-44 років;
  • шоста — 45-49 років;
  • сьома — 50-54 років;
  • восьма — 55-59 років;
  • дев'ята — 60 років і старші. 

Коментарі

Інші новини по темi