Повідомити про помилку

Секретар РНБО Данілов: Біля кордону України перебувають 122 тисячі російських військових

22 грудня 2021 17:26
Події
views 264
shares 12
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Сьогодні на відстані 200 км від російсько-українського кордону перебувають 122 тисячі російських військових. Крім того, ще понад 143 тисячі знаходяться за 400 км.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Івано-Франківської області.

«Ми розуміємо, що там відбувається. Насамперед, ми чітко знаємо кількість військових, які є з боку РФ. Ситуація там ніколи не була спокійною. Наразі ми бачимо, що 122 тисячі перебувають на [відстані] 200 кілометрів і 143 500 військових РФ — на відстані 400 кілометрів від нашого кордону», — повідомив він.

Також Данілов зазначив, що кожна країна має своє бачення цієї ситуації, але президент та вище військове керівництво країни тримає її на контролі.


«У разі загострення — це не може відбутися миттєво, умовно кажучи, сьогодні на сьогодні, для цього треба готуватися, — все це ми відстежуємо», — запевнив він.

 

Окремо секретар РНБО Данілов нагадав, що з 1 січня 2022 року набуде чинності закон про національний спротив.

«У нас додатково з'являються ресурси, і територіальна оборона, за необхідності, дасть обов'язково відсіч агресору. Зброю треба тримати змащеною. Бажано нею не користувались, але за необхідності всі громадяни знають що треба робити», — сказав Данілов.

 

Коментарі

Інші новини по темi