Повідомити про помилку

МЗС Білорусі відкрито назвало Крим «російським»

10 листопада 2021 17:53
Події
views 458
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Голові МЗС Білорусі Володимиру Макею під час інтерв'ю російським ЗМІ довелося відповідати на запитання, чий Крим, що кількома днями раніше зробив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. Голова зовнішньополітичного відомства Білорусі заявив, що на сьогодні Крим є територією Росії. 

Володимир Макей переконаний, що в реальності Крим є «російською територією». Однак крім такої цинічної заяви, Володимир Макей додав, що позиція Білорусі не змінилася. Тобто у Мінську вже давно визнають російську окупацію півострова, однак тепер про це говорять відкрито.


«Позиція Білорусі по Криму залишається такою, якою була. У реальності ми розуміємо, що Крим зараз є російською територією. Давайте виходити з цього»,– заявив Макей.

Цей коментар Міністерство закордонних справ Білорусі опублікувало на своїй офіційній сторінці у Twitter.

Нагадаємо, несподівано тему Криму почав порушувати Лукашенко під час засідання Вищої держради Союзної держави (Росія + Білорусь). Тоді Лукашенко поскаржився, що не може легально злітати на півострів, де має якесь майно.

«Я просто хочу членам Вищої держради поскаржитися. Україна закрила для Білорусі небо і ми ніяк не можемо потрапити через Україну до Криму. А там у нас і власність та інші є проблеми. І ось Володимир Володимирович мені все обіцяв-обіцяв, що із собою візьме до Криму, покаже новинки, що там нового зроблено. А зроблено чимало. Дорогою провезе до Криму. Але сьогодні один поїхав і мене з собою не запросив. Тому я ось із такою скаргою перед членами Вищої держради виступаю„, – сказав тоді диктатор.

Коментарі

Інші новини по темi