Повідомити про помилку

Біг-Бен після ремонту вперше за 4 роки зазвучить в новорічну ніч

31 грудня 2021 16:09
Події
views 326
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це пише CNN Travel.

Востаннє Біг-Бен зустрічав далекий 2017 рік. Того ж року його закрили на реставрацію, під час якої годинникарі із Cumbria Clock Company виявили пошкодження часів бомбардувань Другої Світової.

Це затягнуло реставрацію на 4 роки.

Компанія Cumbria Clock Company під час реставрації очистила циферблат годинника, механізм курантів та тисячу деталей протягом останніх чотирьох років.

«Тримати в руках кожну гайку та болт — величезна честь„, — сказав у своїй заяві Ієн Вестворт, один із членів парламентської команди механіків годинника.

«Це буде емоційно, коли все закінчиться – сумно, що проєкт завершено, але яке щастя, що ми отримали його назад, і все знову працює„, – додав він.

Біг-Беном називається вежа з годинником, втім насправді це назва найбільшого дзвону всередині вежі, який відбиває години.

Біг-Бен, який знаходиться у вежі Єлизавети в лондонській будівлі парламенту, показує час у столиці Британії з 1859 року. Це найбільший проєкт ремонту в історії вартістю 107 млн доларів.

Раніше цього року члени команди, яка працювала над ремонтом Біг-Бена, виявили значні пошкодження часів Другої світової війни, отримані внаслідок бомбардувань нацистської Німеччини. Пошкодження, виявлені тільки після того, як майстри змогли повністю розібрати годинник. Це збільшило час та вартість ремонту та змусило деяких британських політиків скаржитися на вартість.

29 та 30 грудня 2021 року було проведено кілька репетицій святкувань Нового року.

Увечері, 31 грудня, горітиме лише східний циферблат годинника – той, який звернений до Темзи. Так, одна з найулюбленіших пам'яток Лондона повернулася на своє законне місце.

Сьогодні, напередодні Нового року, годинник пролунає опівдні, о 16:00, о 21:00, о 22:00, о 22:00, о 23:00 і, звичайно, опівночі за британським часом.

Коментарі

Інші новини по темi