Повідомити про помилку

Президент Туркменістану Бердимухамедов йде у відставку

12 лютого 2022 14:27
Політика
views 1053
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє Радіо Азатлик.  

Гурбангули Бердимухамедов у п'ятницю, 11 лютого, оголосив про намір дати дорогу до державного управління молодим керівникам.

Він призначив позачергові вибори президента.

«Я підтримую думку, що дорогу до державного управління на новому етапі розвитку нашої країни треба дати молодим керівникам, вихованим у духовному середовищі та відповідно до високих вимог сучасності. Свій величезний життєвий і політичний досвід я, як голова Халк Маслахати, маю намір направити в цю область далі„, — сказав Бердимухамедов.

Гурбангули Бердимухамедова було переобрано на посаду глави держави на виборах 12 лютого 2017 року. Тоді йому намалювали 97,69% підтримки виборців. 

Згідно з Конституцією Туркменістану, президент обирається терміном на сім років. Чергові президентські вибори мали відбутися 2024 року.

Позачергова сесія Халк Маслахати, що з минулого року є верхньою палатою парламенту Туркменістану, відбулася 11 лютого в день 15-ї річниці приходу Бердимухамедова до влади. 

Радіо Азатлик зазначає, що після оголошення про проведення позачергової сесії на початку січня, коли в сусідньому Казахстані тривали акції протесту, багато хто очікував, що 64-річний Бердимухамедов має намір за допомогою верхньої палати парламенту, яким він сам керує, ухвалити рішення, що відкривають шлях до передачі влади своєму сину Сердару Бердимухамедову, якому у вересні минулого року виповнилося 40 років.

За конституцією він тепер може претендувати на найвищу державну посаду. 

Коментарі

Інші новини по темi