Повідомити про помилку

Помер Бельмондо

6 вересня 2021 18:14
Події
views 1071
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомив адвокат актора, передає AFP.

Причина смерті не уточнюється. Артистові було 88 років.

Як розповів адвокат Бельмондо, актор помер 6 вересня у своєму будинку в Парижі.

«Останнім часом він був дуже стомленим. Він пішов мирно», — заявив юрист.

Бельмондо народився 9 квітня 1933 року. Він дебютував в кіно в 1956 році. Після ролі у фільмі Жан-Люка Годара «На останньому диханні» став іконою кіно «нової хвилі».

«Все моє життя після фільму „На останньому диханніН нагадувала казку, — згадував актор. — Телефон дзвонив з ранку до вечора. Мені здавалося, що це довго не триватиме, і тому давав згоду на участь в будь-якій картині. Словом, життя була схоже на сон. Особливо, коли я раптом опинився в обіймах Софі Лорен, Джини Лоллобріджиди і Клаудії Кардинале. То були 60-ті роки «солодкого життя». У закладах на Віа Венето в Римі можна було побачити найкрасивіших жінок світу. Божевілля тривало всі ночі. Я пробув там шість місяців і зробив чотири фільми підряд“.

Грав як в комерційних, так і артхаусних стрічках, виконав в цілому близько сотні ролей. З 2001 по 2008 роки не знімався через наслідки перенесеного інсульту, потім повернувся на майданчик. У 2015 році заявив про закінчення кінокар'єри, але два місяці по тому повідомив, що передумав і готовий розглянути пропозиції, якщо вони надійдуть. Бельмондо ставав лауреатом різних кінопремій. У 2016 році він отримав „Золотого лева“ за внесок в кінематограф.

Серед інших найбільш відомих робіт артиста — „Чочара“, „Професіонал“, „Чудовисько“, „Жінка є жінка“ і „Чудовий“.

 

Коментарі

Інші новини по темi